Shopping Cart

⭐️⭐️⭐️⭐⭐️ 9,3 uit 300+ reviews!

✔️ Gratis verzending

✔️ Niet goed? Geld terug!

Wifi Cubes alternatief voor KPN SuperWifi

Je bent niet tevreden over de wifi in je slaapkamer, zolder, thuiswerkplek of een andere plek in jouw woning, dan is een mesh wifi systeem voor jou de ideale oplossing! Er zijn verschillende soorten mesh wifi systemen zoals de Wifi Cubes. Ben je al lid van KPN dan heeft ook KPN voor jou een oplossing wat ze SuperWifi noemen. Wil je weten wat het verschil is tussen SuperWifi van KPN en de Wifi Cubes? Dat leggen wij je graag uit in ons blogbericht.

Wat is een mesh-netwerk?

Om te beginnen leggen we eerst uit wat nou precies een mesh-netwerk is. Een mesh-netwerk is een lokaalnetwerk waarin meerdere en verschillende punten met elkaar verbonden zijn en met elkaar samenwerken om de belasting te verdelen. Omdat er meerdere punten zijn wordt er een optimale dekking gecreëerd en komt het niet van alleen je router, dus 1 punt af. Hoe meer punten hoe groter dus ook het bereik.

Wifi Cubes

De Wifi Cubes kan je in een pakket van drie stuks kopen en eventueel uitbreiden naar meerdere wifi punten. Hoe meer wifi punten hoe groter het bereik. Zo kan je elke verdieping een Wifi Cube plaatsen of meerdere op een verdieping om het bereik te vergroten. Omdat de Wifi Cubes 1 groot wifinetwerk aanmaken, is jouw apparaat altijd verbonden met het punt welke het dichtbij staat. Zo wordt ook de belasting verdeeld over de punten.

Daarnaast heeft elke Wifi Cube een eigen UTP-internetkabel aansluiting. Zo kan jij ook nog op zolder of een andere plek een apparaat bekabeld aansluiten zonder kabels van helemaal beneden naar boven te trekken.

Omdat de Wifi Cubes provider onafhankelijk zijn, werken ze op elke modem of router. Verhuis je of wissel je van provider? Dan neem je Wifi Cubes weer mee en stel je ze direct weer opnieuw in zonder enige moeite.

KPN SuperWifi

Heb je internet van KPN dan kan je profiteren van de aanbieding van SuperWifi van KPN. Let hierbij dus wel op dat dit alleen werkt als KPN ook jouw provider is. Wil je wisselen van provider of SuperWifi meenemen naar een andere woning, dan is dat niet mogelijk. Het werkt alleen bij KPN internet.

Wel maakt KPN SuperWifi ook gebruik van mesh-technologie waardoor je (als basispakket) 2 punten krijgt. Je zou denken dat de twee steunpunten samen met je KPN-router een mesh-netwerk zouden vormen, maar dat is momenteel nog niet het geval. Het huidige mesh-netwerk, dat wordt opgezet door de SuperWifi-punten, bestaat dus enkel uit de SuperWifi-satellieten zelf. Dat betekent dat de Experia Box – die je bij je KPN-abonnement krijgt – wordt uitgeschakeld als je de SuperWifi aansluit, anders zou je twee netwerken naast elkaar hebben, wat geen aanrader is. Op termijn – de verwachting is begin 2021 – zullen er modemrouters van KPN beschikbaar zijn die dit wel ondersteunen (bron).

Waar de Wifi Cubes over 2 UTP aansluitingen beschikt, beschikken de SuperWifi punten over 1 UTP aansluiting om eventueel andere apparaten nog bekabeld aan te sluiten.

Specificaties

Wifi CubesKPN SuperWifi
Provider onafhankelijk
Meerdere UTP aansluitingen
Standaard aantal punten32
Snelheid WifiAC1200AC1300
Wifi snelheid 2.4 GHz300 Mbps300 Mbps
Wifi snelheid 5 GHz867 Mbps867 Mbps
  • Wifi Cubes pro (3 stuks)
    Wifi Cubes pro (3 stuks)
    Product in de uitverkoop
    159.00
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending

Betaal geen verzendkosten!

Niet goed? Geld terug!

Wij doen niet moeilijk over retouren

De nieuwste Wifi Mesh techniek

Extreme wifi snelheden en dekking

Beveiligde wifi verbinding

Optimale beveiliging van Wifi!