Shopping Cart

⭐️⭐️⭐️⭐⭐️ 9,3 uit 300+ reviews!

✔️ Gratis verzending

✔️ Niet goed? Geld terug!

Verschil tussen acces point en mesh

Heb je in een plek in huis of op kantoor een plek waar geen wifi verbinding is? Dan is dat ook op te lossen met een acces point. Met een wifi acces point zorg je ervoor dat er een wifi verbinding wordt gemaakt. De acces point maakt van een binnenkomende internetsignaal een wifi signaal.

In dit artikel leggen leggen wij uit wat precies een accespoint is en wat het verschil is met een mesh-router zoals bijvoorbeeld de Wifi Cubes.

Wat is een wifi acces point?

Met een wifi acces point zet je een draadloos netwerk op (wifi). Tegenwoordig heeft elke modem of router ook een ingebouwde acces point. De router of modem maakt namelijk ook een wifi netwerk aan waarmee je meerdere apparaten aan kan koppelen. Een acces point doet precies hetzelfde en maakt via het binnenkomend internet signaal een wifi netwerk.

Een acces point zorgt dus voor wifi, maar een router of modem creëert ook een wifi netwerk. Wanneer heb je dan een acces point voor wifi nodig? Een router of modem zit zo dicht mogelijk bij de bron (vaak in de meterkast) en dan kan het voorkomen dat de modem of router geen voldoende bereik heeft. Om het bereik van jouw wifi netwerk te vergroten, bijvoorbeeld op een andere verdieping, kan je een acces point verbinden met de kabel. De acces point werkt dus als een soort extra versterker voor het oorspronkelijke signaal van de modem of router.

acces point

Hoe sluit ik het aan?

Een wifi acces point moet altijd bekabeld worden aangesloten om het internet signaal te ontvangen. Als het acces point bekabeld is aangesloten dan kan het acces point een wifi netwerk aan maken. Vaak ondersteunen de apparaten ook Power over Internet (POE). Waardoor je geen stopcontact nodig hebt om het aan te sluiten.

Heb je op meerdere plekken in huis of op kantoor een slecht wifi bereik dan is het ook mogelijk om meerdere acces points te koppelen met elkaar en te zorgen voor één groot wifi netwerk.

Wat is het verschil met een mesh systeem?

Een mesh systeem of een mesh router heeft ook een ingebouwde acces point. Het maakt namelijk een wifi netwerk aan. Zowel een mesh systeem als een acces point(s) zorgt ervoor dat het bereik van je wifi netwerk wordt vergroot. Bij acces points is het van belang dat het bekabeld wordt aangesloten. Hierdoor dien je dus wel door je woning of kantoor kabels te trekken op de plek waar een slecht wifi netwerk is.

Met een mesh systeem zijn alle punten draadloos met elkaar verbonden. Hiervoor hoef je dus geen kabels te trekken door je woning. Heb je wel de mogelijkheid om kabels te trekken of heb je kabels liggen? Dan is het met een mesh systeem zoals de Wifi Cubes ook mogelijk om alle punten bekabeld aan elkaar te sluiten. 

 • Wifi Cube (1 stuk)
  Wifi Cube (1 stuk)
  Product in de uitverkoop
  59.00
 • Wifi Cubes pro (3 stuks)
  Wifi Cubes pro (3 stuks)
  Product in de uitverkoop
  159.00
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending

Betaal geen verzendkosten!

Niet goed? Geld terug!

Wij doen niet moeilijk over retouren

De nieuwste Wifi Mesh techniek

Extreme wifi snelheden en dekking

Beveiligde wifi verbinding

Optimale beveiliging van Wifi!